В Австрії електромобілі будуть заряджати роботи


Опубликованно 20.08.2018 00:20

В Австрії електромобілі будуть заряджати роботи

В Австрії винайшли робота, який автоматично визначає тип електромобіля, підбирає відповідний йому кабель живлення і включає відповідні налаштування зарядки. Про це повідомляє наукове видання Internationales Verkehrswesen.

Система зарядки розроблена на базі Університету Граца, спільно з компаніями BMW, MAGNA Steyr Engineering, КЕВА і Австрійського суспільства автомобільних інженерів.

Створення такого пристрою стало актуальним у зв'язку з відсутністю уніфікованої системи зарядки для всіх електромобілів - кожна компанія використовує свій фірмовий порт живлення. У підсумку, власникам автомобілів доводиться користуватися лише тими пунктами зарядки, які підходять їх авто.

Новий пристрій вирішує цю проблему. Система оснащена камерами, які визначають модель автомобіля, самостійно знаходить порт живлення і підключає потрібний кабель.

Повідомляється, що нова розробка однаково ефективна при будь-якому освітленні. Також немає необхідності довго встановлювати автомобіль навпроти системи зарядки - система оснащена рухомими маніпуляторами.

Судячи з відео, яке опублікували розробники, нова система досить швидка - на те, щоб підібрати потрібний кабель і почати зарядку робота йде менше 30 секунд.

Раніше повідомлялося, що українець розробив електромобіль за 10 000 грн.



Категория: Авто