День Народження Порше: ТОП-5 самих відомих авто німецького конструктора


Опубликованно 16.09.2018 00:42

День Народження Порше: ТОП-5 самих відомих авто німецького конструктора

3 вересня 1875 народився Фердинанд Порше, творець відомої автомобільної компанії “Porsche“. До Дня народження легендарного німецького автоконструктора редакція bigmir)net підготувала список з 5 найвідоміших його автомобілів.

1. Электроавтомобиль

Свій початок в автомобілебудуванні Фердинанд Порше почав з ідеї електроавтомобіля. Зараз про авто на електриці чути на кожному розі, але тоді ця ідея була революційною. І перша ж спроба молодого винахідника відразу ж виявилася успішною. Прототип розганявся до значних на той час 40 км на годину. Але із-за тяжкості батарей вся конструкція виявилася занадто важкою, так і запас ходу був всього на годину їзди. Тим не менш, він зміг привернути до себе увагу. До Паризькій виставці 1900 року він навіть розробив новий прототип - перший гібридний автомобіль з електричним мотором, який живився від бензинового генератора. Це винахід отримало Гран-прі виставки.

2. Гоночний Mercedes-Benz S

Працюючи на Mercedes, Порше сконструював цілий ряд автомобілів, найвідомішим з яких виявився гоночний Mercedes-Benz S. Авто оснащувалося компресорним двигуном і випускалося з 1927 по 1933 року. Майже відразу після випуску, машина голосно заявила про себе низкою перемог та рекордів. Модель виявилася останньою для Порше в Mercedes - Фердинанд вирішив піти і заснувати власну компанію.

3. Наймасовіший автомобіль в історії - Volkswagen K?fer “Жук“

Легендарний “Жук“ був створений за замовленням самого Гітлера. “Вождь нації“ публічно пообіцяв кожному німцеві автомобіль і звернувся до кращих інженерам країни з вимогою створити доступне, але якісне і елегантне транспортний засіб. Фердинанд створив вдалий прототип під назвою “Type 60“, у 1938 році для його випуску побудували завод, але плани порушила війна.

Після війни зруйнованим заводом став завідувати британський майор Іван Херст. Він дізнався про проект створення масової і дешевої машини і зміг переконати англійців замовити 20 тисяч таких авто. Автомобіль відмінно себе зарекомендував і незабаром його почали випускати по-справжньому масово. “Жуку“ судилося увійти в історію, як найпоширенішого автомобіля в історії. Всього було випущено неймовірні 21, 5 мільйонів примірників. Останній “Жук“ випустили в 2003 році.

4. Танки “Тигр“, “Пантера“, самохідні установки “Фердинанд“

Під час обох світових воєн Фердинанд Порше брав участь у розробці військової техніки. Починаючи від легкий службових автомобілів, закінчуючи по-справжньому важкими машинами. Зокрема, Порше створив прототип танка “Тигр“, хоч він і не став серійним. Незважаючи на те, що Адольфу Гітлеру більше припала до душі саме конструкція Порше, танк програв конкуренцію іншому прототипу з назвою “Тигр“, створеного фірмою “Хеншель“. А на базі “Тигра Порше“ була зроблена самохідна установка “Фердинанд“

5. Перший серійний автомобіль бренду “Porsche“

Повернувшись з в'язниці, де він провів 20 місяців за допомогу нацистам під час Другої світової війни, Фердиннд повернувся до керівництва компанії, яка носила його ім'я. Незабаром Порше зібрав для себе автомобіль, який назвав Porsche 356. Авто не замислювалося, як серійне, але так сподобалося друзям Порше, що вони вмовили його зібрати ще 20 моделей. Висока якість і ефектний дизайн послужили гарною рекламою і дуже багато захотіли собі такий же автомобіль. Бажаючих було стільки, що про ручній збірці мови йти не могло. Porsche 356 став першим серійним автомобілем Porsche і заклав початок знаменитої автомобільної марки.

Незабаром після створення Porsche 356 Фердинанд помер від серцевого нападу. Керівництво перейшло до його сина Фенні і під його керівництвом були створені найвідоміші авто бренду, такі як Porsche Carrera і Porshe 911.

Раніше повідомлялося, що зробив для світу Чарльз Ройс.



Категория: Авто