Універсальні розчини для лінз витісняють із ринку інші очисники


Опубликованно 03.08.2019 20:48

Універсальні розчини для лінз витісняють із ринку інші очисники

Сьогодні важко знайти користувача контактних лінз, який очищав свою оптику в кілька етапів. Спочатку промивання водно-сольовим розчином, потім двоетапна дезінфекція і нарешті очищення в ферментном розчині. Це займає багато часу і сил. Більшість пацієнтів використовують універсальні розчини (детальніше тут) для догляду за лінзами. Один флакон виконує всі завдання: промиває, дезінфікує, розщеплює ферменти, зволожує.

Чому вони популярні?

Існує декілька причин популярності універсальних рідин: Ефективність очищення;Безпека;Простота використання.

Багатоцільові транспортні засоби очищають всі види забруднень: від побутових (косметика, частинки аерозолів, духів, сигаретного диму) до складних білкових сполук. Вони дезінфікують матеріал від бактерій, вірусів, грибків. Також розщеплюють жирові і ферментні плівки, які накопичуються на поверхні пластин і провокують подразнення слизової. Один флакон універсальної рідини замінює весь комплекс препаратів.

Універсальна рідина в рази безпечніше двоетапних пероксидних систем, які потребують нейтралізації агресивних компонентів. Якщо щось піде не так, велика ймовірність зіпсувати оптику, що ще гірше — отримати опік рогівки. З багатоцільовими розчинами такого не трапляється. Вони безпечні для дітей і літніх людей. Для алергетиків існує окрема група препаратів з позначкою «Для чутливих очей».

Головна причина популярності багатоцільових препаратів криється в простоті їх використання. Для глибокого очищення користувачеві необхідно обполоснути пластинки від поверхневих забруднень, після — опустити на 6-8 годин в розчин. Далі активні компоненти самі все зроблять. Дістаючи і надягаючи оптику, її не потрібно додатково промивати. Вона гігієнічна, м'яка і максимально зволожена, тому буде радувати комфортом впродовж кількох днів.

Огляд популярних розчинів

В Україні дуже популярна лінійка розчинів від іспанської фірми SOLENTE. Компанія також славиться колекцією зволожуючих крапель, що допомагають користувачам лінз комфортно переносити літню спеку або сухе повітря в період опалення. Те ж робить багатоцільова рідина Solente Isola, до складу якої входить гіалуронова кислота. Крім глибокого очищення, препарат доглядає, зволожує матеріал.

Solente Rossini — ще одна модель іспанського бренду. Вона відрізняється низьким вмістом консервантів, що робить її безпечною для алергетиків, а також людей, схильних до алергії. Володарі гідрогелевими оптики часто вибирають розчин Solente Monti із збільшеним вмістом гіалуронової кислоти. Це приклад ефективного очищувача і зволожувача в одному флаконі.



Категория: Мода и Стиль