Нічний і денний крем для обличчя: чи є різниця?


Опубликованно 15.02.2020 12:34

Нічний і денний крем для обличчя: чи є різниця?

В молодості обличчя таке, як його задумала природа. Яким воно буде в зрілому віці, визначає сама жінка. Часто молодь не піклується про зовнішньому вигляді. До 25 у багатьох в арсеналі є лише гель для душу і універсальний крем для обличчя. Косметологи не схвалюють такий мінімалізм: вночі дерма потребує глибокого догляді, вдень – у легкому захисному засобі.

В молодості обличчя таке, як його задумала природа. Яким воно буде в зрілому віці, визначає сама жінка. Часто молодь не дбає про зовнішньому вигляді. До 25 у багатьох в арсеналі є лише гель для душу та універсальний крем для обличчя. Косметологи не схвалюють такий мінімалізм: вночі дерма потребує глибокого догляді, вдень – в легкому захисному засобі.

Нічний крем: а навіщо?Нічний відпочинок – особливе час для покривів. Активізується регенерація, шкіра заспокоюється і вбирає корисні інгредієнти з зовнішнього середовища. Вдень основне завдання епідермісу – захист від агресії (бруду, ультрафіолету, макіяжу, стресу). Розслаблення, оновлення – виключно вечірні та нічні процеси. Темний час доби – найкращий період для живлення покривів. З урахуванням цих особливостей добового циклу розроблені нічні креми. Вони: насичують клітини;усувають невеликі зморшки;стимулюють виробництво колагену;покращують струм крові в судинах;активують регенерацію;усувають дегідратацію;відновлюють тонус.

А різниця?Основна відмінність – у функціональності. Денний крем захищає покрови, нічний – живить. Він усуває радикали, виводить токсини. Ніч – період переродження. Засоби по догляду за шкірою живлять, зволожують покрови. Верхній шар шкіри без косметичної захисту за ніч втрачає вологу, а нижні шари надлишково насичуються. Нічний крем попереджає це, тому особа не опухає.

Деякі вважають, що денний крем – відмінна альтернатива нічному. Косметологи з цим не згодні, оскільки така косметика недостатньо живить клітини епідермісу, не усуває сухість і навіть може спровокувати роздратування. Багато денні склади містять сонцезахисні фільтри, даремні вночі.

В рівній мірі нічний крем не підходить для дня. Він занадто щільний, закупорює пори, не доречний під макіяж. У ньому немає фільтрів, захищають від ультрафіолету.

Нічний крем: вікові рамки

На більшості упаковок, представлених на https://prostor.ua/ukhod-za-litsom/uvlazhnenie-i-pitanie/, виробники вказують, для якого віку призначений продукт. Але не все так просто. Це більше умовне позначення, яке відображає середньостатистичне стан шкіри в певний період життя. У у деяких 40 покрови виглядають так, немов людині лише 25. Буває і навпаки. При виборі продуктів пам'ятають про наступних правилах: крем для віку 25+ живить, зволожує;крем для віку 35+ насичений, допомагає підтримувати тонус покривів;крем для віку 45+ спрямований на корекцію проблем, обумовлених гормональним фоном. Він прискорює локальний метаболізм, послаблює вираженість зморшок.

Правила використанняРитуал догляду за собою – важлива частина жіночої повсякденної рутини. Щоб нічний крем дав максимальний ефект, його наносять на ретельно очищені покрови. Спочатку видаляють макіяж, потім використовують гідрофільні масло або пінку, гель; потім наносять серум. Коли він вбереться – постукуючими рухами, починаючи з шиї, розподіляють крем. Бажано робити це за 2 години до сну, щоб засіб повністю вбралася. Переважно використовувати косметику без різкого запаху, інакше можливі проблеми зі сном. Хороше рішення – склади з екстрактами заспокійливих ефірних масел.



Категория: Мода и Стиль